TÜSEB Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu toplantısında aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu toplantısında TÜSEB faaliyetleri ve COVID-19 yerli aşı çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.
Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu toplantısına, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Teyfik Demir, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Karakan ve Sağlık Bakanlığı Bakan Danışmanı Mücahit Sarıtaş katıldı.
TÜSEB Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Teyfik Demir, Sağlık Bakanı başkanlığında yapılan “Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu" çalışmaları ile Türkiye ve dünyadaki COVID-19 aşı çalışmalarının geldiği aşama ile ilgili bilgi verdi. TÜSEB Başkanı Prof. Erhan Akdoğan’ın, TÜSEB faaliyetleri ve COVID-19 yerli aşı geliştirme çalışmalarında ve klinik aşamaya geçen aşı adaylarının desteklenmesinde TÜSEB’in rolü ile ilgili yaptığı sunumun ardından, Bakan Danışmanı Mücahit Sarıtaş Türkiye’de klinik çalışmaların maliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Aşı Ar-Ge ve klinik çalışmalarının istişare edildiği toplantıda, Kurul Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu yapılan çalışmalar için bakanlık ve TÜSEB yetkililerine teşekkür ederek, önümüzdeki süreçte de istişarenin devam edeceğini ifade etti.
