TÜSEB YLSY Bursiyerleri ile ESFRI Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
02 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirilen YLSY Bursiyerleri ile ESFRI Bilgilendirme Toplantısı’na Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü (TBE) Başkanı Prof. Dr. F. Duygu ÖZEL DEMİRALP ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Fatih KARADEMİR katıldı.
Toplantıda, YLSY bursiyerlerine European Strategic Forum on Research Infrastructure (ESFRI) hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. YLSY bursiyerlerinin uluslararası akademik alandaki katkılarını artırmak amacıyla düzenlenen bu toplantıda, TÜSEB’in faaliyet alanlarına giren konular ve özellikle biyoteknoloji projeleri ile ESFRI süreçlerine aktif katılımın önemi vurgulandı.
Görüşülen başlıca konular arasında yeni doğan taramaları, genetik düzenleme teknolojileri ve biyobankaların geleceği gibi kritik alanlar yer aldı.
TÜSEB, YLSY bursiyerleri aracılığıyla Türkiye’nin biyoteknolojik projelerini global platformlarda daha güçlü bir şekilde temsil etmeyi, uluslararası iş birliklerini artırmayı ve ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

